PONI Podjetno nad izzive Pomurje

Zaživi svojo poslovno idejo in se pridruži uspešnim podjetnikom!

Projekt PONI Pomurje je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki in podjetnice v 4 mesecih zaposlitve na Razvojnem centru Murska Sobota, razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo.

Kako in do kdaj lahko oddam prijavo?

KAJ PONUJA PONI Pomurje?

4 - mesečno redno zaposlitev.
Mentorstvo in pomoč pri razvoju poslovne ideje ter izdelavi poslovnega načrta.
Pomoč pri uresničitvi poslovne ideje.
Podjetniška usposabljanja.
Delo s somišljeniki in mreženje s podjetniki.
Možnost individualnih izobraževanj.

Kako poteka?

1
Prijaviš se na javni razpis za vključitev v projekt PONI Pomurje.
2
Za 4 mesece se zaposliš na Razvojnem centru Murska Sobota.
3
V času zaposlitve si pridobiš potrebna podjetniška znanja.
4
S pridobljenim znanjem svojo idejo spremeniš v poslovni model ter narediš odličen poslovni načrt.
5
Po koncu usposabljanja si pripravljen za uspešno podjetniško pot in ustanovitev podjetja.

Komu je projekt namenjen?

  • Poslovna ideja in želja po samostojni podjetniški poti.
  • Stalno ali začasno bivališče v eni izmed 27 občin Pomurske regije.
  • Še niste bili vključeni v katerokoli operacijo ali projekt Podjetno v svet podjetništva in projekt PONI, ki se je izvajala v preteklosti ali se še izvaja, v Pomurski ali katerikoli drugi regiji oz. pri drugi regionalni razvojni agenciji.
  • Imate poravnane vse zapadle obveznosti do države.
  • Oddate prijavo na javni razpis samo v Pomurski regiji.
  • Na dan vključenosti v projekt imate izpolnjene vse pogoje za podpis pogodbe o zaposlitvi na Razvojnem centru Murska Sobota.

KAKO SE LAHKO VKLJUČIM V PONI Pomurje?

V projekt se lahko vključite izključno preko prijave na javni razpis PONI Pomurje.

Javni razpis bo objavljen vsake 4 mesece.

Rok za prijavo na 5. javni razpis bo objavljen kmalu.
V peto skupino bo vključenih do 12 udeležencev.

Oddaj prijavo

NAŠI PONI-ji

1 / 24
Polonca Rogač
Eko kamp
II. skupina

Gostom želim ponuditi samozadostni, butični in trajnostni kotiček za preživljanje prostega časa. Verjamem v koncept sodelovanja, tako z lokalno skupnostjo kot s tistimi, ki jim je osrednja vrednota skrb za sočloveka in varovanje narave. Naši gostje bodo lahko soustvarjali življenje v kampu skozi razne delavnice ali pa enostavno uživali v neokrnjeni naravi Goričkega. 

Nika Peternelj
Frizerski salon Nika
II. skupina

Opažam, da si nekateri z nižjimi pokojninami frizerskih storitev ne morejo privoščiti, zato bi jim rada ponudila storitve po dostopni ceni. Obenem pa želim, da so moje storitve na visoki ravni, zato uporabljam kakovostne produkte proizvajalca Loreal Professionnel. Da bom vedno polna znanja, se redno udeležujem frizerskih seminarjev in izobraževanj, saj sem mnenja, da je znanje vedno potrebno nadgrajevati.

Matjaž Tirš
Gobarnica - gojenje gurmanskih in zdravilnih gob
II. skupina

Zavest o pomenu nakupovanja lokalno in trajnostno pridelanih živil v Sloveniji narašča. Ljudje vse bolj preverjamo, kako in kje je hrana pridelana. Krepi se tudi segment kupcev, ki iščejo nadomestke za meso, proizvodnja katerega je en izmed večjih onesnaževalcev našega planeta. Gobarnica bo ponudila lokalno in trajnostno pridelane gobe, hkrati pa nagovarjala tiste, ki želijo biti samoskrbni in hočejo gobe gojiti doma.

Nana Irgolič
Obnavljanje trajnostnih oblačil z vezeninami in umetnine iz odpadnega tekstila
II. skupina

Srčno verjamem, da lahko na kreativen način zmanjšamo količino odvrženih oblačil in s tem naš planet ohranimo varen. Izjemno rada iščem vrednost v starih stvareh in svojo ustvarjalnost združujem s trajnostnim načinom življenja.

S svojimi umetniškimi izdelki in storitvami se osredotočam na problematiko hitre mode, tekstilnih odpadkov in na njihovo ponovno uporabo. Moja ustvarjalna praksa vključuje ilustracije iz ostankov blaga ter z edinstvenimi vezeninami obnovljena rabljena, vintage oblačila.

Spodbuditi te želim k bolj odgovorni in trajnostni potrošnji, ti približati okolju, ljudem in živalim prijazno modo ter ti pokazati, kako enostavno je monotonim tekstilnim izdelkom vdihniti novo življenje.
Vedno stremim k drugačnosti in brezčasnosti, kar najlažje dosežem s tem, ko ostajam zvesta sama sebi (namig: nežnost, cvetlice, pasteli in barve zelenja).

Sanja Pozderec
Gojenje jelk in smrek
II. skupina

Naše poslanstvo je obogatiti božič naših strank s trajnostnimi jelkami in smrekami z lokalne kmetije in s tem prenesti lepoto narave v zaprte prostore, ki tako postanejo udobni ter privlačni.

Viktorija Lešnik
HAUS VON HAZEL interierni studio
II. skupina

Moja vizija je ustvarjati domače in nostalgično obarvane interierje, umeščene v sodoben čas, za sodobne ljudi, in sicer s poudarkom na kakovosti ter s pozornostjo za detajle. Vzpodbutiti želim skrb za ponovno uporabo, ohranjanje dediščine in zavedanje, da je udobje pomembno ter da ima vsakdo pravico do toplega in domačnega bivalnega prostora.

Lina Kokol
Ljubke ilustracije in grafike za ljubke malčke - LU kidsprints
II. skupina

Ko se strast do ustvarjalnosti in otrok združita v eno. Že od malih nog sta ustvarjanje in družina pomemben del mene, danes pa sem ju uspela združiti v nekaj, kar me izpopolnjuje. V delu združujem ilustriranje in grafično oblikovanje tiskovin za naše otročke. Tako so nastali številni produkti, primerni kot darila ob rojstvu otrok ali za popestritev otroških sobic. Ljubko ustvarjeno za ljubke malčke.

Iztok Sečnjak
Zidanica v Lendavskih goricah
II. skupina

Tradicionalen vinogradniški objekt na lepi razgledni lokaciji v Lendavskih goricah bom ponudil obiskovalcem, ki si želijo miru in stika z naravo ter radi uživajo ob dobrem vinu, kulinariki in lokalnih zgodbah. Vinogradniško nastanitveno dejavnost bom na sodoben način dopolnjeval z doživljanjem podeželja, aktivnostmi v naravi, s kulturnim turizmom in kulinariko. S svojim projektom obnove zidanice tako sledim viziji avtentičnega objekta, ki bo jasno odražal identiteto in dokazoval našo ljubezen do tradicije, ki jo bom skupaj s svojimi družinskimi člani in ostalimi lokalnimi ponudniki poskušal oplemenititi z izbrano butično ponudbo.

Tjaša Rantaša
Oblikovanje unikatnih svetil
II. skupina

Oblikovanje stilsko dovršenih in edinstvenih kosov dekorativnega in uporabnega namena. Odkrila sem prav poseben material, iz katerega oblikujem unikatne namizne lučke. Združujem likovno umetnost z uporabno vrednostjo izdelkov. Prispevati želim k trajnostnemu razvoju, predvsem pa stremim k temu, da začnemo čim bolj posegati po izdelkih iz naravnih materialov.

Darjan Žerdin
Bike & Grill
II. skupina

Ustvarjamo MTB kolesarsko-gurmanska doživetja v Pomurju. Na naših žar delavnicah se vam bodo odprle oči in pocedile sline. Ugotovili boste, kaj imata skupnega pločevinka in piščanec, medtem ko vam bo zapečen vzorec na vašem stejku zavidal vsak sosed. Samostojne žar delavnice so primerne za vas, vaše prijatelje ali za teambuilding vašega podjetja. Če na svojih kolesarskih potepih radi odkrivate čudovite kotičke in imate radi žar dogodivščine v naravi, potem si boste gotovo zapomnili ime BIKE & GRILL.

Petra Gjureč
Psi(ho)terapija za živali - Za mirno sobivanje z vašimi kosmatinci
II. skupina

Tukaj sem, da pomagam razumeti vzroke vedenjskih težav domačih živali. Skrbnika in žival vodim čez proces transformacije od  stresa/strahov/stisk do sproščenosti (pri obeh) z (r)evolucionarno tehniko spiritualno-praktičnega treninga - zdravljenja vedenskih težav od znotraj navzven. Tudi tam, kjer so že vsi drugi obupali. To je moje poslanstvo, ki ga obožujem in se srčno veselim vsake nove srečne zgodbe. 

Tjaša Gazdag
Friendly revolution
II. skupina

Za resnično trajnostno spremembo v svetu mode sem ustvarila lastno znamko oblačil, s katero želim vzpodbujati ljubezen, negovanje Zemlje ter prispevati k bolj prijaznemu svetu. Od modnih trgovin me je odvrnilo spoznanje o negativnih posledicah hitre mode na okolje in ljudi, od onesnaževanja okolja in rabe pesticidov do kršenja človekovih pravic. Moje začetke je zaznamovalo najbolj udobno konopljino spodnje perilo, čemur pa se pridružujejo še druge omejene kolekcije, ki se spreminjajo skladno z navdihom in sezono. Več o meni in mojih kreacijah lahko spremljate na IG: @friendly_revolution ali FB Friendly revolution.

Klemen Kovič
Storitve 3D tiskanja za podjetja
I. skupina

Za razvoj nekega izdelka je potrebno vložiti veliko časa in denarja. Kljub skrbnemu načrtovanju se lahko zgodi, da je izdelek na trgu neuspešen, ali pa se želje kupcev spremenijo in moramo hitro prilagoditi ponudbo. Za učinkovito spoprijemanje s temi izzivi, vidim rešitev v 3D tiskanju. Ponujal bom storitve 3D tiskanja po naročilu za podjetja in tudi za posameznike, ustvarjalce, umetnike in bodoče podjetnike. Podjetjem bom omogočil izdelavo prototipov in manjših serij, posameznikom pa prilagojene, unikatne izdelke in darila.

Sara Sukič
Naša bauta
I. skupina

Čas je, da začnemo razmišljati trajnostno in da ta način razmišljanja prenesemo tudi v naše vsakdanje življenje. Tako je nastala ideja o trgovini brez plastične embalaže, ki je prijazna do ljudi, živali in okolja. V trgovini bomo strankam omogočali nakup lokalnih, kvalitetnih, ekoloških živil s svojo embalažo, oziroma embalažo, ki ne bo vsebovala plastike. S tem bodo lahko prispevale k ohranjanju čiste narave in k boju proti plastičnim odpadkom ter k trajnostnem razvoju regije. 

Matej Kelemen
Doživetje in bivanje v naravi
I. skupina

Ljudem želim približati naravo, da jo začutijo v njeni polni meri. Hkrati pa jih navdušiti, da z nekaj malo znanja in uporabe veščin gozdovništva ter bivanja v naravi, obogatijo svoje lastne dogodivščine v naravi. Ponujal bom izobraževanja in programe za pridobivanje izkušenj, ki bodo pripomogli k bolj suverenim avanturam v naravi za vsakega posameznika.

Vikica Štingl
Spletni marketing
I. skupina

Kaj vam lahko ponudim: Za vas lahko prevzamem vodenje Facebook inI Instagram profila vašega podjetja: komunikacija, všečkanje, načrtovane objave, analize, nagradne igre, posodobitve,...; Lahko vam pripravim newsletterje za vaše naročnike; Lahko pripravim in vodim oglaševalske kampanije na Facebooku in Instagramu; Lahko administriram vašo spletno trgovino ali stran. K vsemu pa vam priložim še poročilo o analizi, z razumljivo obrazlago, da boste lažje razumeli, kaj se dogaja v ozadju, zakaj je nek dan bila prodaja večja, zakaj je neka akcija imela večji in druga spet manjši učinek. 

Aleš Ifko
Gong Oaza
I. skupina

Moje storitve bodo namenjene doseganju globoke sprostitve uma in telesa, razbremenitvi stresa in napetosti, krepitvi imunskega sistema, aktivaciji samozdravljenja, višanju frekvence - vibracije telesa in vzpostavljanje ravnovesja. Nudil bom Zvočne tretmane z Gongom za skupine ter individualno, masaže s Tibetanskimi posodami, Reiki energijsko tehniko in Schuman Tesla Therapy.

Brigita Šušteršič
Zero waste vrtnarija, knjige, izobraževanja
I. skupina

Moja poslovna ideja je odpreti vrtnarijo ter različna izobraževanja. Vodila bom različna predavanja in delavnice na temo vrtnarjenja. Izdala sem že knjigo Vzgoja lastnih sadik, Kuhajmo domače in Vrtnarski dnevnik. Spomladi 2021 bom odprla zero waste vrtnarijo, kjer bodo sadike vzgojene brez embalaže. V prodaji bodo sadike različne zelenjave in zelišč. 

Kaja Glavač
Nov vir živalskih beljakovin
I. skupina

V prehrano Slovencev želim vključiti nov, zdrav, ekološki vir živalskih beljakovin, in sicer žuželke. Ne potrebujejo antibiotikov in drugih veterinarskih zdravil, vsebujejo vseh 9 esencialnih aminokislin, imajo popolno razmerje omega 3 in 6 maščobnih kislin, so brez glutena in laktoze, krepijo lase in nohte. Vsebujejo pa tudi bistvene elemente v sledeh: železo, vitamin B12, magnezij, cink, mangan, jod, itd.. Žuželke imajo manjši vpliv na okolje kot tradicionalna živinoreja, ki uničuje tako planet kot zdravje ljudi. Moji izdelki bodo beljakovinski smutiji razlicnih okusov, beljakovinske ploščice in drugi.

Polona Lopert
Specialty kavarna
I. skupina

To sem jaz – Polona. In Timi za espresso aparatom.
Kot strastna gurmana, visoko zahtevna kafetkarja, ki nadvse najbolj ceniva okolje, družbo in dobra razmerja, želiva ta kombo predstaviti tudi »naše Sobote«. Sva izkušena gostinca, z več kot dobrim okusom, kot za hrano, kot za estetiko. Kava ne bo več le kava, ampak bo postalo doživetje s tvojimi najljubšimi ob visoko kvalitetni kavi, spiti ob domači tortici ali pajanemu krüju na sodoben način in pravo mero urbanega ambienta. Ker si to, pomurci zaslužimo.

Nuša Solar Horvat
Joga obraza
I. skupina

S treniranjem 57. mišic na obrazu stimuliramo glavne žleze v telesu, ki skrbijo za hormonsko ravnovesje in tako očvrstimo mišice na obrazu in posledično izbrišemo gubice in mozoljčke, vnetja ter izpuščaje vseh vrst. Koža zasije, mi pa se počutimo odlično!

Aleš Šüklar
Thefingerring
I. skupina

Izdelava prstanov iz odpadnih desk za rolkanje (skateboard).

Sigalit Sečko Kortran
Holistični center
I. skupina

Na Goričkem urejamo prostore z vrtom z zelenjavo, sadjem in zelišči. V našem holističnem centru bomo ponujali sproščen čas v naravi z delavnicami in tečaji, telesnimi aktivnostmi s svežimi vegetarijanskimi in veganskimi obroki. Ponujamo delavnice in tečaje kot so: joga, zdravo kuhanje, meditacija, ... Če se želite vrniti k naravi, telesni dejavnosti, jesti zdravo, imeti več duhovnosti v življenju in s tem zmanjšati stres in izboljšati kakovost življenja, smo pravi naslov za vas.

Sodelovanje z drugimi holističnimi terapevti, oddajamo tudi prostore za tečaje ter druge dejavnosti.

Mitja Grah
Organizacija nogometnih priprav
I. skupina

Naše poslanstvo je zagotoviti kakovostno organizacijo nogometnih pripravljalnih kampov za profesionalne športne ekipe.

Kako se prijavim?

1
Natančno preberi besedilo Javnega razpisa PONI Pomurje (.pdf).
2
Izpolni Prijavni obrazec (.doc). Obrazce izpolnjuj v elektronski obliki!
3
V informativne namene preberi tudi Vzorec pogodbe o zaposlitvi v projektu PONI Pomurje (.pdf) (ni ga potrebno izpolnjevati in prilagati prijavi na javni razpis).
4
Natisni izpolnjene prijavne obrazce, jih podpiši ter jih skupaj s prilogami (življenjepis, kopija dokazila o izobrazbi in izpis iz ZZZS ali ZPIZA glede prejšnjih delodajalcev) pošlji v skladu z navodili Javnega razpisa - ovojnica mora biti obvezno označena z opremo ovojnice (Priloga 1) (.doc).

Kako in do kdaj lahko oddam prijavo?

Trenutno javni razpis ni aktiven. Datum za prijavo v 5. skupino bo objavljen kmalu. 

Dodatne informacije

Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo je možno dobiti vsak delovni dan  med 8.00 in 13.00, na telefonski številki: +386 (0)5 908 11 40 ali +386 (0)40 716 976 oz. elektronski pošti: info@rcms.si.

Potencialni prijavitelji bodo dodatne informacije o vsebini in poteku projekta lahko dobili tudi na predstavitvi, ki bo namenjena vsem zainteresiranim prijaviteljem. Datum za predstavitev za 5. skupino bo objavljen kmalu. 

Sklad za regionalni razvoj
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT)
PONI podjetno nad izzive

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020« prednostne osi: »3. Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«; prednostne naložbe: »3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev«. Projekt se izvaja v Obalno-kraški, Osrednjeslovenski, Jugovzhodni Sloveniji, Gorenjski, Koroški, Pomurski, Podravski in  Primorsko-notranjski regiji.

www.eu-skladi.si

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem